Wysłany: 2010-05-09, 13:04
Najlepszym sposobem jest pójście do dermatologa.
Gdybyś wrzucił fotkę możnaby powiedzieć więcej, bo są różne typy.
Jedne da się usunąć tylko poprzez osuszanie skóry maścią cynkową, inne wymagają leczenia farmakologicznego...
Domowe sposoby to wyżej wymieniona maść cynkowa, tabletki z magnezem, codzienne czyszczenie skóry tonikiem, opalanie się (osobiście nie polecam ze względu na to iż w zimie wszystko wróci ;p).
_________________ Administrator - boski twór. Zbyt rzadki by wyginąć, lecz zbyt pokręcony aby żyć.
Nie gryzę, jeśli chcesz o coś zapytać, lub cokolwiek zaproponować - pisz.
Wiadomo, że chyba najlepszym rozwiązaniem jest pójście do specjalisty, jednak jest to kosztowne.
Dermatolog pomoże ci wyleczyć się tylko do pewnego momentu, później będziesz musiał pójść do kosmetyczki.
Druga sprawa to koszty. Ja po wizycie u dermatologa dostałam tabletki, które musiałam brać przez ok. 2 lata. Koszt miesięczny - ok. 180 zł.
Najlepsze wyjście chyba to właśnie tak jak Admin mówił - wstaw fotkę. Jeśli my Ci nie pomożemy - pójdziesz do specjalisty. To chyba najbardziej sensowne wyjście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum