FORUM erotyczne Naga-Klasa.com poświęcone jest tematyce seksualności człowieka. Najczęściej poruszane są tematy takie jak pierwszy raz, uwodzenie, współżycie, lecz znajdziesz tu także luźne rozmowy dotyczące intymnych sfer życia. Zapraszamy do rejestracji oraz aktywnej dyskusji!
Wiek: 22 Dołączyła: 18 Mar 2010 Posty: 510 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2010-04-16, 13:45 Jak się zmienić?
Mam pewne zmartwienie tylko nie bardzo wiem jak mam to ująć więc napiszę to tak: jestem z natury osobą spokojną nieśmiałą a nawet małomówną i cichą. Mam chłopaka od 3 tygodni i on chciałby i ja również bym dużo więcej mówiła i była bardziej kontaktowa. Jak to zmienić? Może powinnam pójść do psychologa choć wątpię by to coś pomogło. Dodam że mam 21 lat. Help
Psycholog tutaj nic nie pomoże każdy z nas jest jaki jest. Po prostu postaraj się być bardziej otwarta w stosunku do innych. A żeby to zrobić zadaj sobie pytanie i szczerze na nie odpowiedz, dlaczego tak jest? Może dlatego że się wstydzisz albo boisz co sobie inni pomyślą. Bo ja nie wiem, nie jestem tobą a co najważniejsze nie znam Ciebie.
musisz nabrac pewnosci siebie a twoj partner musi ci w tym pomoc :D pogadaj znim o tym;]
_________________ Forever young,
I wanna be forever young
Do you really want to live forever?
Forever and ever
Forever young, I wanna be
Forever young
Do you really want to live forever?
Forever, forever
właśnie to działa w drugą stronę najpierw zmienia się charakter a potem sposób bycia
a co do tej zmiany to może częściej spotykaj się ze znajomymi bo przy nich to się chyba swobodnie czujesz i z nimi rozmawiaj o ubraniach, kosmetykach, o chłopakach ze szkoły jest masa tematów
wiesz moim zdaniem to nie jest jakaś ujma bycie osobą cichą taka osoba jest potrzebna nie musisz się zmieniac na siłę . Pewnie osobę nieśmiałą itd targają przeróżne myśli , żeby no nie wiem nie powiedziec jakiegoś głupstwa itd osoby takie przebojowe często mówią dużo ale bezsensu więc nie kieruj się tym jeśli jesteś typem milczka to postaraj się pokonac tą barierę polecam ci świetną zabawę dzięki której partner może ci pomóc pokonac twoją nieśmiałosc itd
zabawcie się w grę :
-wypisz 10 tematów których obawiałabyś się zacząc w jakimś gronie znajomych i daj te karteczki swojemu chłopakowi i niech sprowokuje temat dany podczas jakiegoś spotkania itd (wiesz cel jest taki , że ma cię on postawic w sytłacji gdzie będziesz musiała się wypowiedziec (oczywiście musi to byc grupa osób zaufanych i rozmowa nie może byc chamska bo osoby nieśmiałe moga się w ten sposób zniechęcic i obrazic.)
może to dziwny sposób ale przyjemny i można naprawdę się posmiac i zamienic niechec w ciekawe rozmowy ) w pewnej książce o tym czytałem , może warto sprubowac
ponieważ myśle głową i widzę ludzi i jestem typem obserwatora i jak by wzyscy byli przebojowi to sobie wyobraż co by się działo...co chwile konflikty zdań itd a tak to są osoby cichsze i to nie jest złe bez przesady nie żyjcie nowym jakimś stereotypem w polsce co i tak jest moim zdaniem bezsensu . bez sensu? wiesz to jest porada jednego z najlepszych psychologów i wielekrotnie przydatna ... zanim powiesz sprubuj pożniej mów...
Zmiany powinno się zacząć od drobnych rzeczy, np. koloru włosów, a następnie posuwać się coraz dalej. Od razu ciężko jest się zmienić, a zaryzykowałabym stwierdzenie, że momentalna zmiana całej osoby, na którą składa się styl, poglądy i sposób bycia (wypowiadania się, zachowania itd.) na lepsze jest niemożliwa.
Myślałam ze to bedzie trudne , gdyz od dawna chciałam to zrobić , ale jakoś wcześniej nei miałam do tego odwagi . Skłonił mnie do tego bodziec zewnetrzny , poprostu raz ogladając telewizjie doszłąm do wniosku ze trzeba coś w życiu zmienić . Skupiłam całą uwage na tym że trzeba i należy. Wiec zaczełam robić to , czego do tej pory zawsze sie wstydziałam . świetnym początkiem zmiany , jest nauczenie się śmiania z samego siebie , gdyż czest tak się zdarza , że ktoś zażartuje z nas , a my sie peszymy . Trzeba nauczyć sie śmiać z samego siebie , to od razu zmienia stosunek innych do nas . Gdy widzą ze jesteśmy "na luzie" wtedy przestajemy być zródłem żartów , i od razu lepiej się czujemy .
Jeśli chcesz sie zmienić , zrób wielka zmiana całej siebie . Zmień swój charakter oraz sposób bycia . MI to bardzo pomogło . Zmieniłam sie cała , zmieniłam swój charakter , sposób ubierania , sposób podejscia do znajomych i do innych nieznanych osób .
NAjważniejsze jest się przełamać pierwszy raz , by zrobic cos czego się nigdy nie robiło.
Przestań sie przejmować tez zdaniem innych na swój temat , bo to twoje życie a nie ich , zreszta ty też masz jakieś zdanie na ich temat. Poprostu olewaj to , nie zwracaj uwagi , gdy bedą wytykac ci coś , zmień niezreczna sytuacjię w żart .
A żeby przełamać nieśmiałość , najlepiej zacząć rozmowy z nieznajomymi , nić tak ci nie pomoże , jak jakis niewinny filrt z nieznajomym . Zagadaj , spytaj sie o coś , skomentuj coś , właczaj sie do rozmowy , i poprostu zawsze badź soba , zmienioną czy też nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum